Mondmaskers: Laat ze maken of maak ze zelf :-)

corona covid19 DIY-pakket handgemaakt kant-en klaar mondmaskers pandemie

Sinds de laatste bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad krijg ik uit diverse hoeken de vraag of ik ook mondmaskers maak op bestelling...

Wie mij al langer kent, weet dat ik naast een haakster en een breister ook een vlotte naaister ben. Omdat ik merk dat er een enorme nood is aan mondmaskers, heb ik de koe bij de hoorns gevat en heb ik de afgelopen dagen research gedaan, materiaal besteld en een beetje bijgebouwd in mijn webshop :-)

Ulla breidt haar assortiment tijdelijk uit met handgemaakte mondmaskers en DIY-pakketten om deze zelf te vervaardigen. En dit zolang hier nood aan is.

Tot mijn grote spijt, had ik door de plots rijzende vragen hieromtrent niet de tijd om op zoek te gaan naar een leverancier van organische stoffen. Organische stoffen zitten niet in het assortiment van de leveranciers waarmee ik samenwerk. Omdat ik het belangrijker vond om zo snel mogelijk op jullie nood aan mondmaskers te kunnen ingaan, heb ik een aanbod samengesteld van 100% katoenen stoffen die ik kon bestellen bij een leverancier waar ik reeds mee samenwerk voor toebehoren. Nood breekt wet en jullie gezondheid gaat nu even voor ;-)

Ik verwacht al het materiaal op woensdag 22 april en begin dan naarstig te stikken! Ik stik in volgorde van bestelling en verzend elke avond de afgewerkte mondmaskers en de DIY-pakketten die voor 18:00 werden besteld. Via mail wordt u op de hoogte gehouden over de status van uw bestelling.

 

mondmasker corona dames small

 

De handgemaakte mondmaskers...

 • worden vervaardigd volgens de richtlijnen van FOD Volksgezondheid.
 • zijn verkrijgbaar in 3 maten: kind, dames (=Small) en heren (=Large)
 • bestaan uit 100% katoen
 • zijn voorzien van een opening waarin een filter kan worden geschoven.
 • zijn machinewasbaar op 60°C (geen kleurverlies) en op 90° (kans op kleurverlies, [om dit tegen te gaan, kan u wat azijn toevoegen in de wasmachine])
 • worden vervaardigd naar wens: de stof aan de buitenkant kan u vrij kiezen volgens voorraad (de linten hebben een bijpassende kleur, de binnenkant wordt steeds vervaardigd uit wit katoen)
 • worden geleverd bij u thuis, samen met richtlijnen voor een correct gebruik.
 • Levertermijnen hangen af van de vraag. Hou er rekening mee dat dit geen bandwerk maar handwerk betreft waardoor de levertermijn minstens 1 week betreft. Indien de levertermijn zou oplopen, wordt u hiervan via mail op de hoogte gebracht. Ulla doet haar uiterste best om de orders zo snel mogelijk te vervaardigen en werkt steeds in volgorde van bestelling.

 mondmasker heren corona large

De DIY-pakketten...

 • bevatten stof voor de buitenkant, stof voor de binnenkant, linten, een patroon (voor de 3 maten) met stappenplan en enkele handige tips en tricks voor het vlot vervaardigen.
 • kunnen samengesteld worden met een stof voor de buitenkant naar wens. De linten worden in een bijpassende kleur geleverd. De stof voor de binnenkant is steeds wit. 
 • Vanaf 23-04 geldt: voor 18:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

mondmaskers corono covid19

 

Wie graag een bestelling plaatst, kan dat via de webshop > mondmaskers

 

(De modellen die u op deze foto's ziet zijn prototypes gemaakt uit stoffen die ik in mijn privécollectie had zitten)


Älterer Post Neuerer Post


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen