De Mila zomertop

100% natuurlijk DIY gehaakte top gratis haakpatroon haakpatroon haken onion Onion Hemp Cotton Modal patroon top Ulla ullawol

onion hemp cotton modal zomertop

Ik haakte deze Mila zomertop en ben superblij met het resultaat! Ik kan haast niet wachten tot het warmer wordt zodat ik hem kan gaan dragen :-)

Wil jij hem ook haken?

Dit heb je nodig:

mila zomertop

Ik gebruikte het patroon van creachick

Opmerking 26-07-21: Helaas pindakaas! Het patroon van creachick werd offline gehaald :-( - Ik probeer asap zelf het patroon te reconstrueren a.d.h.v. mijn eigen Mila top...

Enkel zaken die ik zelf ondervond bij het haken van dit patroon:

  • Ikzelf hou meer van het opzetten op de klassieke manier met lossen. Maar dat is een louter persoonlijke voorkeur. De techniek die creachick uitlegt in het filmpje is zeker en vast interessant om mee te experimenteren.
  • Ik raad je aan om je borstomtrek op te meten alvorens je aan de slag gaat en die te vergelijken met de steken die je hebt opgezet. Je kan dit ook eenvoudig door de lossenketting rond je borst te leggen. Dan zie/voel je meteen of het goed is. Dit doe je natuurlijk voor je hem hebt gesloten met een halve vaste ;-)
  • Indien je ketting te groot of te klein blijkt, kan je hem vergroten of verkleinen met een aantal steken dat een veelvoud is van 7. Zelf moest ik hem vergroten ;-)
  • Nog een tip: Bekijk bij het haken van de schouderbandjes zeker en vast goed de foto's in het patroon. Deze vormen een goede ondersteuning bij het geschreven patroon.
  • Niet vergeten bij het haken van de bandjes dat je elke rij eindigt met 3 lossen! Doordat het enkel in de inleiding vermeld wordt, is het gevaarlijk om dit over het hoofd te zien ;-)

 

Heb je vragen over dit patroon? Aarzel niet om me te contacteren via mail of sociale media! Ik help je graag! 

Veel plezier ermee! Stoeffoto's zijn steeds welkom!


Article précédent Article suivant


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés