Ulla - bedrijf met een missie

100% natuurlijk CO²-neutraal ecologisch Europa 2050 garen garens klimaat missie Ulla verantwoord visie

Hé jij daar! Welkom bij Ulla!

Ulla is een jong Belgisch bedrijf met een creatieve, ecologische en sociaal verantwoorde missie...

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Sofie, de drijvende kracht achter Ulla.

Mezelf in een notendop:

 • mama van Arjen en Jits
 • plusmama van Sarah, Emily en Noah
 • verloofde van Steven, man van mijn dromen, mijn maatje, partner in crime, steun en toeverlaat en zoveel meer...
 • 15 jaar onderwijzeres / 1 jaar shopmanager Veritas / sinds 1 jaar mee actief in familiebedrijf samen met Steven
 • zelfmaakster in hart en nieren (haken, naaien, breien, koken, fotograferen, grafisch ontwerp, dichten, schrijven, zingen...)
 • creëren = instant happiness
 • voorliefde voor mooie, stijlvolle en kwalitatieve materialen
 • een zwak voor voorwerpen, materialen en ook mensen met een verhaal of visie
 • sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en verantwoordelijkheidsgevoel
 • eerlijk, consequent, overtuigd
 • denkt op lange termijn
 • praatvaar

Mijn missie:

Ik weet al jàren dat ik ooit een creatief bedrijf mét visie uit de grond wou stampen. Dat sluit immers volledig aan bij wie ik écht ben. Mijn idee had tijd nodig om te groeien en er werd heel wat gewikt en gewogen. Ik ben bijzonder trots op waar Ulla uiteindelijk voor staat.

Ulla verenigt mijn liefde voor mooie en kwalitatieve materialen, mijn rechtvaardigheidsgevoel, mijn creativiteit, mijn onderwijservaring, mijn ervaring als shopmanager, mijn lange termijnvisie... Ulla is helemaal Sofie :-)

Allereerst wil ik met Ulla mooie en kwalitatieve garens aanbieden die uit 100% natuurlijke vezels bestaan. Ik kies zorgvuldig de kleuren en kwaliteiten uit die ik aanbied. Alle garens worden zo ecologisch mogelijk vervaardigd en bovendien werken alle arbeiders in het productieproces in sociaal verantwoorde omstandigheden. Bovendien zijn onze garens uiterst geschikt voor mensen met huidallergieën.

In het voorjaar van 2020 gaan we van start met een reeks workshops waarin we aan supertoffe projectjes zullen werken. Hierover volgt binnenkort meer.

Ik besef dat een webshop ecologisch gezien niet de beste keuze is maar tegelijkertijd is het een tendens in onze huidige maatschappij die we niet kunnen negeren. Daarom heb ik nagedacht over hoe ik hier kan compenseren. Per verzending, schenkt Ulla een boompje aan het Faja Lobi bebossingsproject in Congo. Op die manier probeer ik zo CO²-neutraal mogelijk te blijven. Ik wijd aan het gedachtegoed achter "boompjes planten" en dus ook aan dit fantastische project binnenkort een apart blogbericht!

Verder werk ik voor mijn verpakkingen samen met biopack.be. Dit bedrijf is een pionier in het leveren van milieuvriendelijke verpakkingen. Deze zijn vervaardigd uit 100% plantaardige grondstoffen en composteerbaar!
Elke vorm van drukwerk (vb. stickers, kaartjes... ) bestel ik bij groenprint.nl . Deze drukkerij werkt met gerecycleerd papier en streeft ernaar om CO²-neutraal te zijn.

Europa 2050

Wetenschappers trekken reeds een tijdje aan de alarmbel echter onze politici lijken steeds weer op de snooze-functie te drukken. Zelf kon ik deze wake-up call niet zomaar naast me neerleggen. Verandering begint bij onszelf. Ulla wil zich dan ook engageren om actief bij te dragen aan een beter leefmilieu. Europa streeft ernaar om tegen 2050 CO²-neutraal te zijn... Ulla start nu! En graag samen met u!

P.S.: Tips om het nog meer verantwoord te doen zijn zeker welkom!

 


Article suivant


 • HIlde VAn NIeuwenhove le

  Gefeliciteerd Sofie! Mooi dat je voor je droom gaat. Veel succes!

 • Natalie PInto Perez le

  Wow Sofie, wat een tof project! Jouw gedachtengang kan ik volledig volgen, heel mooi. Ik wens jou (jullie) heel veel succes 🍀
  Groetjes Natalie


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés