Haken voor beginners: Wat heb ik nodig?

haakboek haakpen haaktechnieken haken haken voor beginners materiaallijst Ulla ullawol Wat heb ik nodig om te haken? workshop

Kijk je steeds vol bewondering naar de fluffy sjaals, kleurige omslagdoeken, hippe truien en bernadettes die je van de haaknaalden van doorwinterde haaksters ziet verschijnen?

omslagdoek haken voor beginners

Wil je eindelijk zelf leren haken en ook zulke toffe projecten creëren?

Ga er gewoon voor!

 

Welk materiaal heb je nodig?

Pluizige garens (vb. met mohair) zijn minder geschikt voor beginners maar je kunt er wel prachtige kledingstukken mee maken ;-)
 • Schaf een geschikte haakpen aan. Bij elk garen staat steeds een dikte vermeld. Deze verwijst naar de haakpen die je nodig hebt. Zo heb je voor Scheepjes Organicon en Bamboo Soft een haakpen van 3 mm nodig en voor Lopi Lettlopi een haakpen van 4,5 mm.
Haakpennen hebben heel veel verschil! Wij deden de test voor jou en  beslisten na lang wikken en wegen om de haakpennen van de Knitpro Waves reeks te verkopen. Deze liggen ergonomisch goed in de hand waardoor je gerust enkele uren aan de haak kan zonder ongemakken aan je hand. Prijs-kwaliteit zijn ze top!
haakpen haakgaren onion granny square haken voor beginners
 • Ook handig om in huis te hebben zijn een schaartje om draad mee te knippen en een stopnaald om losse draadjes in te stoppen.
 • Als het haken je bevalt kun je gaan experimenteren met duurdere en specialere garens. Merken zoals Onion, Fonty en Vinnis Colours hebben faire en eco-friendly geproduceerde garens van een bijzondere kwaliteit in de prachtigste kleuren! Je handwerk krijgt hierdoor zeker de extra boost die het verdient!
onion wol garen kleur
 • Voor beginners hebben we een heel tof DIY-pakket waarbij je alle basissteken grondig kan inoefenen. En! Je hebt meteen een etui waar je je haakpennen kan in opbergen.
haken voor beginners pakket onion wol garen
 • Je haakpennencollectie kun je langzaam opbouwen. Telkens wanneer je een nieuw garen koopt, kun je de bijpassende haakpen aanschaffen. Zo verzamel je aan je eigen tempo een collectie haakpennen. Wil je toch graag de meest gebruikelijke haakpennen aanschaffen dan kan je een set aankopen met 9 haakpennen van 2 - 6 mm. Zo heb je steeds de juiste haakpen bij de hand.
 • Er bestaan enkele toffe boeken die je aardig op weg helpen om je eerste stappen binnen het haken te zetten:
  1. 350 Haaktips en technieken
  2. De haakbijbel
  3. De nieuwe haakbijbel

Heb je nog een vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen je graag verder!

 


Article précédent Article suivant


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés