Info

Hé jij daar!

Ik ben Sofie, drijvende kracht achter Ulla. Ik ben al sinds mijn kindertijd gepassioneerd door garens en stoffen en heb altijd een sterke drang gehad om daarmee te gaan creëren. Na 15 jaar in het onderwijs en een jaar als shopmanager voor Veritas te werken begon het enorm te kriebelen om een eigen zaak op te richten. Een zaak die helemaal past bij wie ik ben en waar ik 200% voor ga. Na een fase van wikken en wegen wist ik helemaal wat ik wou... En zo zag Ulla op 6 december 2019 het levenslicht. Ik ben er bijzonder trots op.

Ulla verenigt mijn liefde voor mooie en kwalitatieve materialen, mijn rechtvaardigheidsgevoel, mijn creativiteit, mijn onderwijservaring, mijn ervaring als shopmanager, mijn lange termijnvisie... Ulla is helemaal Sofie :-)

Allereerst wil ik met Ulla mooie en kwalitatieve garens aanbieden die uit 100% natuurlijke vezels bestaan. Ik kies zorgvuldig de kleuren en kwaliteiten uit die ik aanbied. Alle garens worden zo ecologisch mogelijk vervaardigd en bovendien werken alle arbeiders in het productieproces in sociaal verantwoorde omstandigheden. Bovendien zijn onze garens uiterst geschikt voor mensen met huidallergieën.

Ik besef dat een webshop ecologisch gezien niet de beste keuze is maar tegelijkertijd is het een tendens in onze huidige maatschappij die we niet kunnen negeren. Daarom heb ik nagedacht over hoe ik hier kan compenseren. Per verzending, schenkt Ulla een boompje aan het Faja Lobi bebossingsproject in Congo. Op die manier probeer ik zo CO²-neutraal mogelijk te blijven.

Verder werk ik voor mijn verpakkingen samen met biopack.be. Dit bedrijf is een pionier in het leveren van milieuvriendelijke verpakkingen. Deze zijn vervaardigd uit 100% plantaardige grondstoffen en composteerbaar!
Elke vorm van drukwerk (vb. stickers, kaartjes... ) bestel ik bij groenprint.nl . Deze drukkerij werkt met gerecycleerd papier en streeft ernaar om CO²-neutraal te zijn. 

Wetenschappers trekken reeds een tijdje aan de alarmbel. Echter onze politici lijken steeds weer op de snooze-functie te drukken. Zelf kon ik deze wake-up call niet zomaar naast me neerleggen. Verandering begint bij onszelf. Ulla wil zich dan ook engageren om actief bij te dragen aan een beter leefmilieu. Europa streeft ernaar om tegen 2050 CO²-neutraal te zijn... Ulla start nu! En graag samen met u!

P.S.: Heb jij tips voor Ulla om het nog verantwoorder aan te pakken dan zijn ze zeker welkom!

 

Onze gegevens:

Ulla bv. (zaakvoerder: Sofie De Coninck)

Veldstraat 60

B-9080 Lochristi

+32 497 46 65 97

info@ullawol.be

www.ullawol.be

BTW-nr: BE 0738.892.748

IBAN: BE56 3631 1204 9588 - BIC: BBRUBEBB