Een bernadette vest breien

bernadette breien gratis mohair onion onion mohair+wool patroon wool

De bernadette is een makkelijk te breien vest voor wie weinig brei-ervaring heeft of voor wie lange tijd niet meer heeft gebreid en de draad terug wil oppikken met iets eenvoudig.

Het is reeds enkele jaren een erg populair model en bovendien zie je hem ook bij bekende retailers nog steeds in de rekken hangen.

Momenteel haak ik een zomertop maar daarna wil ik dolgraag een bernadette breien in één van de prachtige kleuren Onion Mohair + wool. Dit garen is uiterst geschikt voor een knuffelzachte en warme bernadette. Ideaal dus voor frissere lentedagen!

Omdat ik merk dat er vraag is naar patronen en tips omtrent de bernadette en ik momenteel nog geen breiboek in mijn assortiment heb zitten waar een dergelijk patroon in te vinden is, deed ik wat research.

Allereerst kwam ik op de blog van Miss Murphy terecht. Zij schreef verschillende blogs over de bernadettes die ze breide waaronder deze met handige tips en links naar tutorials om je op weg te helpen.

Via de blog van Miss Murphy kwam ik dan weer op de blog van Minniemie en Miniman terecht. Hier vind je een complete werkbeschrijving.

Het gebruikte garen in het patroon is qua dikte en looplengte vergelijkbaar met Onion Mohair + wool. Dus je kan het patroon perfect volgen wanneer je Onion Mohair + Wool gebruikt.

Dit is je boodschappenlijstje voor de Bernadette:

 

(Losse breiers zou ik eventueel adviseren om met breinaalden 10 mm en 9 mm te breien)

Zodra mijn Bernadette klaar is, post ik een foto! Benieuwd wie me allemaal voor zal zijn... Stuur jullie resultaten zeker door! Ik zou het fantastisch vinden om een collage te maken met allemaal verschillende kleuren Bernadettes... met jullie goedvinden natuurlijk! Dat lijkt me supercool! 

Weet  je wat? We maken er een wedstrijd van! Kies als de bliksem jouw favoriete kleur Onion-mohair+wool uit en brei een bernadette. Mail een toffe foto van jou en je Onion-Mohair+wool-bernadette door naar sofie@ullawol.be. Doe dit voor 30 april 2020 en maak kans op "De nieuwe breibijbel" van Debbie Tomkies. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd via mail en ontvangt het boek in de eerste helft van mei thuis. Wie deelneemt aan de wedstrijd geeft toestemming om zijn foto te laten gebruiken door Ulla.

Ik ben alvast razend benieuwd naar de regenboog aan inzendingen!

Succes!


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd