Kussenhoes in granny squares

DIY granyy squares gratis haakpatroon gratis patroon haakpatroon haken maygrannysquare organicon organisch katoen scheepjes verantwoord

Het tweede grannyquare project van deze maand werd een kussen met van die oldschool vierkante granny squares.

Ze zijn heel eenvoudig te maken en bestaan voornamelijk uit stokjes.

 

Wat heb je nodig?

1 bol Scheepjes Organicon oranje

1 bol Scheepjes Organicon geel

1 bol Scheepjes Organicon blauw

een haakpen 3 mm

een stopnaald

een lapje stof die de lengte heeft van 6 aan elkaar gezette granny squares en de breedte van 3 aan elkaar gezette granny squares.

wasbare kussenvulling

 

Werkbeschrijving

Haak 6 granny squares in elke kleur. In totaal haak je dus 18 granny squares.

Je haakt volgens dit telpatroon:

telpatroon vierkantje in stokjes granny square

Haak 4 losse en sluit de toer met een halve vaste.

Toer 1: Haak 5 losse, 3 x (3 stokjes in de ring, 2 lossen), 2 stokjes in de ring, 1 halve vaste in de 3de van de 5 losse, aan het begin van de toer.

Toer 2:  Haak 1 halve vaste in de volgende losse, 6 losse, 2 stokjes in de eerste opening, * 1 stokje in elke van de 3 stokjes, (2 stokjes, 4 lossen, 2 stokjes) in de opening, vanaf * nog 2 x herhalen, 1 stokje in elke van de twee stokjes, 1 stokje in de 3de van de 5 lossen aan het begin van de vorige toer, 1 stokje in de volgende opening, 1 halve vaste in de 3de van de 6 lossen aan het begin van deze toer

Toer 3:  Haak 1 halve vaste in de volgende losse, 6 losse, 2 stokjes in de eerste opening, * 1 stokje in elke van de 3 stokjes, (2 stokjes, 4 lossen, 2 stokjes) in de opening, vanaf * nog 2 x herhalen, 1 stokje in elke van de twee stokjes, 1 stokje in de 3de van de 6 lossen aan het begin van de vorige toer, 1 stokje in de volgende opening, 1 halve vaste in de 3de van de 6 lossen aan het begin van deze toer

Toer 4: Haak idem zoals toer 3 (je zal aan elke zijde 4 stokjes meer haken)

Als je het kussen groter wil, kan je nog meer toeren haken.

granny square kussen organicon scheepjes

Naai nu de vierkantjes per 9 aan elkaar met een stopnaald. Stop ook alle draadjes in.

Meet je twee aan elkaar gehaakte lappen op om de maat van het binnenkussen te kennen. Je kan dit kopen of zelf maken. Als je een binnenkussen koopt, zal je de maat van je vierkanten misschien wat moeten aanpassen aan de maat van je binnenkussen.

Indien je handig bent met de naaimachine kan je zelf een binnenkussen naaien uit een stuk katoen. Je hebt dan een lap stof nodig die de lengte heeft van 6 granny's en de breedte van 3 granny's. Deze vouw je in twee en stik je vast langs de randen. Laat 10 cm over om je stof te keren zodat de naden binnenin komen te zitten. Langs die opening stop je ook de kussenvulling erin. Eens je kussen de gewenste dikte heeft, naai je het naadje verder dicht met de machine of met de hand.

Leg nu de twee kussenhelften op elkaar. Haak de randen aan elkaar vast als volgt:

Toer 1: Kies een kleur (ik koos blauw). Haak 3 lossen. Haak in elk stokje een stokje. Steek je haakpen telkens door de achterste draad van het stokje van de bovenste helft en de voorste draad van het stokje van de onderste helft. In de hoekpunten haak je telkens 3 stokjes in 1 steek.

Wanneer je aan de vierde zijde nog 2 granny's aan elkaar dient te haken, stop je even en neem je het binnenkussen erbij. Je stopt het erin en haakt dan de laatste granny's aan elkaar.

Sluit de toer met een halve vaste. Zet af.

Toer 2: Kies een nieuwe kleur (ik koos geel). Haak 1 losse. Haak in elk stokje van de vorige toer een vaste. Sluit de toer met een halve vaste. Zet af.

Toer 3: Kies een nieuwe kleur (ik koos oranje). Haak 1 losse. Haak in elk stokje van de vorige toer een vaste. Sluit de toer met een halve vaste. Zet af.

Stop de draadjes in

kussen granny squares organicon scheepjes

 

 


Älterer Post Neuerer Post


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen