Ulla?

Ulla?

Ulla verwijst naar “ull” wat in het IJslands “wol” betekent en naar “uld” wat dan weer het Deense woord voor “wol” is.

 

Ulla!

Ulla is een Belgisch bedrijf en verkoopt uitsluitend 100% duurzame en natuurlijke garens.

Ik ben Sofie, de drijvende kracht achter Ulla. Ik ben gepassioneerd door garens, haken, breien, DIY, gaf 15 jaar les en was shopmanager van een Veritas filiaal. Bovendien beschik ik over een groot verantwoordelijkheids- en rechtvaardigheidsgevoel. Toen het begon te  kriebelen om een eigen zaak op te richten, koos ik voor bewust en verantwoord ondernemen. Want dat past helemaal bij wie ik ben en waar ik voor sta!

Ulla verenigt mijn liefde voor mooie en kwalitatieve materialen, mijn rechtvaardigheidsgevoel, mijn creativiteit, mijn onderwijservaring, mijn ervaring als shopmanager, mijn lange termijnvisie... Ulla is helemaal Sofie :-)

Allereerst wil ik met Ulla mooie en kwalitatieve garens aanbieden die uit 100% natuurlijke vezels bestaan. Ik kies zorgvuldig de kleuren en kwaliteiten uit die ik aanbied. Alle garens worden eco-friendly  en duurzaam vervaardigd. Dat wil vb. zeggen dat alle arbeiders in het productieproces in sociaal verantwoorde omstandigheden werken en een correct loon krijgen, dat er geen giftige stoffen worden gebruikt bij de productie etc. Bovendien zijn onze garens uiterst geschikt voor mensen met huidallergieën.

Ik stelde voor u ook met de grootste zorg een collectie haak- en breinaalden samen. De breinaalden zijn allemaal gemaakt uit bamboo en dus 100% natuurlijk. Het zijn lichtgewichten waardoor ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Voor onze haaknaalden liet ik het ergonomische aspect primeren bij onze keuze.

Op regelmatige basis organiseer ik workshops zowel voor absolute beginners als voor wie reeds over een basiskennis haken/breien/macramé beschikt. Dat doe ik zowel in het hoofdkwartier van Ulla als bij jou thuis.

Ulla wil graag dé partner bij uitstek zijn voor creatievelingen met een hart voor mens, dier en natuur die zowel belang hechten aan het esthetische als aan het ethische aspect van garens. Samen werken we aan een beter milieu en samenleving.

Ik besef dat een webshop ecologisch gezien niet de beste keuze is maar tegelijkertijd is het een tendens in onze huidige maatschappij die we niet kunnen negeren. Daarom heb ik nagedacht over hoe ik hier kan compenseren. Per verzending, schenkt Ulla een boompje aan het Faja Lobi bebossingsproject in Congo. Op die manier probeer ik zo CO²-neutraal mogelijk te blijven.

Voor mijn verpakkingen werk ik samen met biopack.be. Dit bedrijf is een pionier in het leveren van milieuvriendelijke verpakkingen. Deze zijn vervaardigd uit 100% plantaardige grondstoffen en composteerbaar!
Elke vorm van drukwerk (vb. stickers, kaartjes... ) bestel ik bij groenprint.nl . Deze drukkerij werkt met gerecycleerd papier en streeft ernaar om CO²-neutraal te zijn. 

Wetenschappers trekken reeds een tijdje aan de alarmbel. Echter onze politici lijken steeds weer op de snooze-functie te drukken. Zelf kon ik deze wake-up call niet zomaar naast me neerleggen. Verandering begint bij onszelf. Ulla wil zich dan ook engageren om actief bij te dragen aan een beter leefmilieu. Europa streeft ernaar om tegen 2050 CO²-neutraal te zijn... Ulla start nu! En graag samen met jou! (Dat kan je ook kort maar krachtig vinden in ons engagement)

 

N.B.: Heb jij tips voor Ulla om het nog verantwoorder aan te pakken dan zijn ze zeker welkom! Heb je andere vragen of suggesties? Ulla staat graag klaar om deze te behartigen. Ben je even enthousiast als wij? Vertel het gerust aan al wie het horen wil!