Natuurlijke en ecologische vezels? Ja maar… Waarom?

alpaca angora bamboe ecologisch GOTS-label hennep huidallergie huidallergie voorkomen huidvriendelijke vezels katoen merino missie mohair natuurlijke vezels synthetische vezels Ulla verantwoord visie zijde

De keuze van de vezels die we dragen heeft in de eerste plaats een impact op onze huid.

Onze huid is het orgaan met de grootste oppervlakte en het zwaarste gewicht. Ze heeft diverse functies waaronder het voelen, het regelen van onze lichaamstemperatuur, bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling maar ook schadelijke stoffen etc.

In de kledingindustrie wordt het gebruik van chemicaliën en zware metalen vaak gecombineerd. Onze huid en in het bijzonder de huid van kinderen kan daardoor overprikkeld raken en gaan overreageren. Bij veelvuldige blootstelling aan schadelijke stoffen kan er huidschade veroorzaakt worden.

Natuurlijke vezels vs. synthetische vezels... Wat is het verschil?

 

Wanneer je voor natuurlijke vezels kiest, maak je sowieso een huidvriendelijkere keuze en verminder je de kans op allergische reacties.

En waarom dan ecologische vezels?

Wanneer je echter voor ecologische vervaardigde natuurlijke vezels kiest, verminder je de kans op allergische reacties nog meer! En bovendien heeft dit nog tal van bijkomende voordelen.

De grondstoffen komen uit de biologische landbouw en bevatten geen schadelijke of kankerverwekkende stoffen. De producenten reduceren hun water- en energieverbruik en hun afval tot een minimum en hergebruiken waar mogelijk. Bovendien werken de arbeiders in sociaal verantwoorde omstandigheden. Wanneer producenten aan voorgaande normen voldoen kunnen zij een aanvraag indienen zodat hun producten het GOTS-label krijgen. Er is hier echter een ferm prijskaartje aan verbonden waardoor sommige producenten hier van af zien en dit geld liever investeren in hun milieubewuste aanpak.

Ecologische natuurlijke vezels zijn dus goed voor jouw huid maar ook beter voor het milieu en je medemens.

 


Älterer Post Neuerer Post


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen