2022 Sockt!

breienvoorhetgoededoel breivoornemen2022 eenhartvoorvluchtelingen socktober sokken breien warmhartwarmevoeten

Op 1 oktober las ik het bijzonder interessant blogbericht van Mientjes breidomein over de herkomst van #socktober. Iedereen kent deze term en velen onder ons breien in oktober een of twee of ... paar sokken... Maar de echte betekenis  was voor mij alvast onbekend.

Socktober, zo zocht Mientje uit, is een actie in de Verenigde Staten waarbij men sokken breit voor daklozen. Dat triggerde mij en toen flitste door mijn hoofd "En wat als we dit hier ook eens zouden gaan doen? Dat zou toch een prachtig project zijn!"


Ook Moniek ging door het blogbericht aan het denken.
We contacteerden beiden (Wille)Mien en besloten met z'n drie de koppen bij elkaar te steken en hierover te brainstormen.
Een zoom-meeting later was "Warm hart warme voeten" geboren.

In Nederland was het Leger de Heils bijzonder enthousiast over ons idee. Ikzelf kwam via via in contact met "Een hart voor vluchtelingen". Deze Gentse organisatie zet zich in voor vluchtelingen en daklozen en ontvangt alle warme kleding met open armen.

Brei jij ook mee voor het goede doel? Een paar sokken, een sjaal, een muts, wanten of een ander warm kledingstuk... alles is welkom!

Je kan jouw paar sokken brengen of versturen naar Ulla - Veldstraat 60 - 9080 Lochristi. Nederlandse enthousiastelingen kunnen hun sokken versturen naar Professor Rankestraat 43 - 9713 GD Groningen of brengen naar één van de inzamelpunten (zie website)

Oh ja! Bevestig het sokkenpaar aan elkaar en voorzie ze van een labeltje met de maat ;-)

Hartelijk dank alvast voor jouw enthousiasme!

Meer info vind je op www.warmhartwarmevoeten.be


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published