Ciara? Sabine? IJslands Lopi houd je warm!

Alafosslopi breien Breipatronen Einband IJslandse wol Lettlopi Lopi Ulla

Deze stormachtige week is hét uitgelezen moment om onze IJslandse Lopi wol in de kijker te zetten

haakpatroon poncho alafosslopi

Deze breiwol is gemaakt van de vacht van IJslandse schapen, een uniek schapenras dat nooit gemengd is met andere rassen. De wol van dit schaap is volledig aangepast aan het IJslandse klimaat en staat bekend om zijn isolerende eigenschappen. De vacht bestaat uit twee lagen met ieder een verschillend soort wol. De waterbestendige buitenkant heeft lange glanzende vezels, terwijl de fijne en zachte binnenste vezels buitengewoon isolerend werken.

Het garen is door het IJslandse klimaat dan ook zeer warm, stevig en waterdicht. Hierdoor voelt het in eerste instantie een beetje stug aan maar Lopi garens worden tijdens het verwerken en het dragen veel zachter.

Einband Lopi

Het productieproces wordt zo milieuvriendelijk als mogelijk uitgevoerd. Er worden alleen natuurlijke energiebronnen zoals geothermische energie en waterkracht gebruikt. Tijdens het wassen van de wol wordt het gebruik van chemicaliën tot een minimum beperkt om de natuurlijke oliën te behouden, zodat de wol warm, licht en waterproof wordt gehouden. 

De draad heeft een prachtige kleurschakering wat het combineren van kleuren uiterst levendig maakt. Hier brei je ademende en warme winterkleding van, mutsen, handschoenen, sjaals en natuurlijk ook de prachtige IJslandse truien. Bij een goed onderhoud is deze wol zo sterk dat je trui een leven lang mee gaat.

Op de website van Istex, de fabrikant van deze prachtige wol, staan er heel wat toffe patronen om typische IJslandse truien te breien.

 

Dit zijn alvast mijn favorieten (klik op de foto voor het patroon):

Een heuse pinguin-trui gebreid met Lettlopi

Pinguin Trui Kind Lettlopi

Een bolero met typisch IJslands motief aan de mouwen gebreid met Lettlopi:

Breipatroon Bolero Shrug Lettlopi

Een cardigan met rits gebreid met Alafosslopi:

Breipatroon Cardigan Alafosslopi

Twee tops met typisch IJslands patroon rond de hals en op de schouders gebreid met Lettlopi:

Breipatroon Top Lettlopi   Breipatroon top lettlopi

 

Nog meer patronen vind je op de website istex.is

Foto's van jullie creaties zijn steeds welkom in mijn mailbox, op de Facebookpagina of op Instagram met een @ulla.wol tag! Ik ben heel benieuwd naar jullie stormproof stuff!


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published