Ulla blogt

Een rond tapijt haken... op 3 avonden!

100% natuurlijk decoratie DIY dmc dmc nova vita duurzaam eco-friendly garen gerecycleerd garen gerecycleerd katoen gratis patroon haakpatroon haken haken voor beginners interieur nova vita rond tapijt haken stokje tapijt tapijt haken Ulla ullawol verantwoord

Een rond tapijt haken... op 3 avonden!

Mijn mama was op zoek naar een rond tapijt in ecru om haar donkere plantenstandaard en bloempot beter te laten uitkomen op haar donkere vloer. Helaas vond ze in de winkel enkel rechthoekige tapijten... Dan maak je het toch gewoon zelf! En dus ging ik aan de slag met DMC Nova Vita en haakpen 12 mm Nova Vita is een stevig garen dat uiterst geschikt is voor decoratieve projecten zoals wandhangers, poefs, grote kussens en dus ook tapijten... Bovendien wordt het voor 80% uit gerecycleerd katoen vervaardigd waardoor het ook nog eens een positieve impact op het milieu heeft :-) Hoe...

Leer más →


Fair isle breien hoe doe je dat?

Fair isle breien hoe doe je dat?

  Breien met meerdere kleuren is bijzonder populair! De bekendste benaming hiervoor is "Fair Isle breien". Strikt gezien is dit echter reeds een onderverdeling. (Je kunt het een beetje vergelijking met Pampers en luiers ;-) of Bic en balpen ) De Nederlandse term "inbreien" (of "jacquard breien")  en de Engelse term "stranded knitting" zijn betere algemene termen voor deze techniek. Er zijn namelijk diverse culturen waar men sinds eeuwen met meerdere kleuren breit. Behalve op de Shetland eilanden kent men ook in Noorwegen, Zweden, IJsland en Letland deze techniek. De regels en het kleurgebruik verschillen echter in elke regio   Wat...

Leer más →


2022 Sockt!

breienvoorhetgoededoel breivoornemen2022 eenhartvoorvluchtelingen socktober sokken breien warmhartwarmevoeten

2022 Sockt!

Brei jij ook mee voor het goede doel? Een paar sokken, een sjaal, een muts, wanten of een ander warm kledingstuk... alles is welkom!

Je kan jouw paar sokken brengen of versturen naar Ulla - Veldstraat 60 - 9080 Lochristi. Nederlandse enthousiastelingen kunnen hun sokken versturen naar Professor Rankestraat 43 - 9713 GD Groningen of brengen naar één van de inzamelpunten (zie website)

Leer más →


Breipatroon - de vleermuistrui

breien breipatroon coeur d'angora fonty gratis patroon vleermuistrui

Breipatroon - de vleermuistrui

Deze prachtige vleermuistrui met Fonty Coeur d'angora is knuffelzacht. Wie het graag fluffy heeft, is zeker en vast fan!

Met dit gratis patroon boordevol tips, tricks & tutorials om het patroon helemaal naar jouw hand te zetten, heb je hem zo gebreid!

Leer más →


Mijn wol is dikker / dunner dan de wol uit het patroon! Wat nu?

Mijn wol is dikker / dunner dan de wol uit het patroon! Wat nu?

Wat als je helemaal verliefd bent op een patroon maar niet op het voorgestelde garen? En wat als je je zinnen hebt gezet op een ander garen waarvan de stekenverhouding afwijkt van die van het garen uit het patroon... Het slechte nieuws... Een chunky trui kan je niet breien met ultrafijne wol. En een ultrafijne trui kan je niet breien met chunky wol. Het goede nieuws... Je hebt heel wat mogelijkheden daartussen om een beetje te spelen met de dikte van de wol uit jouw patroon! En ik leg jou in dit blogbericht uit hoe je dat kan aanpakken!

Leer más →