Fonty... authentieke en verantwoorde kwaliteit uit Frankrijk!

bohème club 9 macramé fonty frankrijk garen garens katoen linnen macrame verantwoord

Sinds kort verkoopt Ulla verantwoorde garens van het Franse merk Fonty in haar webshop. Fonty staat voor authenticiteit en kwaliteit!

 

Een beetje geschiedenis...

Fonty, "la Filature de Rougnat", is een van de laatste actieve fabrieken voor het spinnen en verven van wol in Frankrijk.

Het werd opgericht in 1880 aan de oevers van de Cher, een paar kilometer van de bronnen in het hart van de Combrailles in Creuse, een traditioneel land van vee- en textielindustrie. De "Filature Fonty" is er een van de schatten van het lokaal erfgoed.

Fonty heeft met zijn meer dan 100 jaar oude productie een uitzonderlijke expertise die ze bovendien doorgeven van generatie op generatie. De Franse minister van Economie reikte hen daarom in 2017 het EPV-label (Entreprise du Patrimoine Vivant ) uit. Dit onderscheidt bedrijven met een uitmuntende, zeldzame en kostbare expertise. 

Deze expertise bestaat uit originele processen, gespecialiseerde vaardigheden, opgebouwde ervaring, door de jaren verfijnde handelingen, gecombineerd met een vloot van traditionele machines die het team onderhoudt, renoveert en geleidelijk voltooit en die getuigen van de historische plaats van de regionale textielindustrie.

La Filature Fonty is een actief lid van de Lainamac-vereniging, die de wolsector van het Centraal Massief wil promoten en ontwikkelen.

 

100% verantwoord...

De productie is dus 100% Europees en fairtrade en richt zich hoofdzakelijk op natuurlijke materialen met unieke verfprocessen. Zo probeert men waar mogelijk uit 1 verfbad drie tinten te verkrijgen door een 25- 50- 75% ecru kleur toe te voegen aan de verftint. Dit biedt nl. altijd de mogelijkheid om kleurverloop of ton sur ton projecten te creëren. Deze techniek is uiterst innovatief en milieubesparend want men heeft maar 1 x verfstof nodig en produceert bijgevolg ook minder afvalwater.

 

In ons assortiment...

 macramé draad fonty

 macramé draad fonty

Met Club 9 Macramé van Fonty haalden we een 100% katoenen macramé garen in huis. Een stevige draad die uiterst geschikt is voor al jouw verantwoorde  macraméprojecten! Verkrijgbaar in 15 kleuren.

Bohème is een 100% plantaardig garen bestaande uit 65% zeer zachte katoen van Aziatische herkomst en 35% kwaliteitslinnen van Franse oorsprong. De katoen brengt zachtheid en lichtheid aan het garen. Het linnen zorgt voor een rustieke toon. De kleuren zijn warm en discreet wat het tot een flexibel en uitgebalanceerd zomers garen maakt.
Op een bol van 50 gram zit 125 meter. Het garen wordt verwerkt met nld 3 à 3.5. Zowel kleding als ook home deco is toepasbaar voor dit garen. Het kan in de machine worden gewassen op 30- 40°.
Vanaf de tweede helft van augustus zullen we nog een derde garen verkopen... daarover later meer!

Publicación más antigua Publicación más reciente


Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados