Hoe verzorg ik mijn lederen spullen?

Jullie hebben ongetwijfeld de prachtige lederen items van Muud reeds gespot in onze webshop :-)

Deens design

Muud is een Deens merk dat zich richt op het ontwerpen van  luxueuze, handgemaakte, leren accessoires. De tijdloze producten zijn een weerspiegeling van de Scandinavische mindset. Deze invloed zie je ook terug in de stijl en functionaliteit van de producten.

Ontstaan

Oorspronkelijk specialiseerde het bedrijf zich in tassen en accessoires voor kappers en visagistes, aangezien er op dat gebied een gebrek was aan producten die mooi maar ook praktisch waren. De simpele maar efficiënte ontwerpen werden al snel ontdekt door mensen uit de handwerk-community, die ook op zoek waren naar een manier om hun benodigdheden op een fijne manier op te bergen en mee te nemen. Zo is ‘Muud Knitting’ ontstaan, een onderdeel van de collectie dat zich specifiek richt op de ultieme uitrusting voor iedereen die van handwerken houdt. De tassen, etui’s en opbergers zijn speciaal ontwikkeld om in alle behoeftes, bij het breien of haken, te kunnen voorzien.

Vakmanschap met respect voor mens, dier en milieu

Als merk onderscheidt Muud zich door de unieke Deense designs, gecombineerd met een passie voor ambachtelijke verwerking van premium en duurzame materialen. De ontwerpen gaan vanaf de Deense tekentafel rechtstreeks naar de eigen fabriek in India. Als materiaal worden alleen de huiden gebruikt van lokale melkkoeien die een goed en vrij leven in de Indiase natuur hebben gehad. Het leer wordt gekleurd met verf afkomstig uit Duitsland, om te kunnen garanderen dat het aan strenge Europese kwaliteitseisen voldoet. Het leer dat wordt gebruikt, is dus duurzaam geproduceerd met een focus op dierenwelzijn en het streven is om een minimale impact op het milieu te hebben.

Eco-friendly verzorgen

Zo'n lederen item is vaak een kleine investering maar als je het goed verzorgt dan heb je er echt jàren, zoniet je hele leven genot van!

Sinds kort heeft Muud 2 eco-friendly verzorgingsproducten voor hun lederen items in het assortiment. Ik vergelijk ze graag met een shampoo & een conditioner.

Muud Care & Clean (oftewel "de shampoo") gebruik je om je lederen item schoon te maken. Je spuit het op een sponsje en wrijft er je item mee schoon. Je item wordt niet enkel oppervlakkig gereinigd maar ook in de diepte. Hoewel de gebruikte spons en het schuim er niet direct vies uitzien, verwijdert Muud Care & Clean bij regelmatig gebruik zweet en verontreinigingen van huiden en leer. Het heeft bovendien ook een egaliserend vermogen waardoor vlekken die niet meer verwijderd kunnen worden, uitvloeien en daardoor minder zichtbaar lijken.

Muud Care & Clean is een natuurproduct op waterbasis dat geen organische oplosmiddelen bevat. Het is dus volledig eco-friendly. Het verlengt de levensduur van het leer en houdt het zacht doordat het de voedingsstoffen en antioxidanten bevat die het leer nodig heeft.

In onderstaande video zie je hoe ik mijn Arendal reinig met Muud Care & Clean:

 

Daarnaast heeft Muud ook het verzorgingsproduct "EFFEKT" in zijn assortiment (oftewel de conditioner). Terwijl Care & Clean een vloeistof is die je vernevelt, is "Effekt" meer een soort balsem. Je brengt hem aan op het bijzittende sponsje en wrijft het open op je lederen item.

Ook Muud EFFEKT reinigt het oppervlak van leer en houdt het zacht omdat het de voedingsstoffen en antioxidanten bevat die leer en huid nodig hebben. Het dringt zeer snel in en hoeft niet opnieuw gepolijst te worden, omdat het zich niet verspreidt en omdat het in de huid zit en niet aan de buitenkant. Na enkele minuten kunt u het behandelde item opnieuw in gebruik nemen, zonder kans om vlekken op de kleding te krijgen.

Ook Muud EFFEKT is een natuurproduct op waterbasis dat geen organische oplosmiddelen bevat en kan worden gebruikt voor bijna alle "harde" oppervlakken.

Mijn Arendal voelt alvast heel erg soepel en zacht na een behandeling met deze producten! Het leer wordt duidelijk gevoed en krijgt een boost! Ik ben fan en heb mij voorgenomen om deze behandeling maandelijks te herhalen omdat ik mijn Arendal heel intensief gebruik.

Trouwens! Je kan deze producten ook perfect gebruiken om je schoenen en andere lederen spullen te onderhouden en dat met onschadelijke stoffen! Een must-have dus voor wie de voorkeur geeft aan eco-friendly producten ;-)

 


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd