Ministerie van gebreide zaken - een podcast over breien!

breien ministerievangebreidezaken podcast

Enkele dagen geleden werd mijn aandacht op Instagram getrokken door "Het ministerie van gebreide zaken" (@ministerievangebreidezaken) Een gloednieuw Instagram account dat aankondigde om een podcast rond breien te gaan brengen :-D

Vol spanning wachtte ik dus op de eerste aflevering! En gisteren was het zover! Jackie, Cor en Loes, de 3 bezielende dames stelden zich voor en vertelden hoe zij voor het eerst in aanraking kwamen met breien. Jackie en Cor, beiden 55, leerden het op school. Loes, bijna 24, leerde zichzelf breien met You Tube.

Hun verhalen riepen meteen herinneringen op aan mijn eigen eerste brei-ervaringen :-) Zelf word ik er dit jaar 40 en ben ik nog net van die generatie die in de lagere school leerde breien. Mijn mama had me op mijn 7de reeds leren breien thuis waardoor juf Linda van het derde leerjaar al een zorg minder aan haar hoofd had tijdens de breiles. Ik werd zelfs ingeschakeld om de "hopeloze gevallen van de klas" te leren breien. Dat vond ik natuurlijk geweldig :-D

Mijn eerste breiwerkjes waren verre van perfect maar ik heb het altijd wel fantastisch gevonden om te doen. Als tiener ben ik er eventjes iets minder intensief mee bezig geweest maar als twintiger pikte ik de draad terug op.

Voorts hebben de dames het in hun podcast over soorten breinaalden. Ze delen hun kennis en ervaringen en brengen dit op een heel toegankelijke manier. Ze brengen ook heel herkenbare zaken aan. Ik had het gevoel deel uit te maken van een gezellige koffieklets met vriendinnen.

Mijn interesse voor deze podcast is alvast gewekt! 

Benieuwd naar de eerste aflevering? Je kan ze hier beluisteren.


Ouder bericht Nieuwer bericht


  • Sofie op

    Hey
    Ik ben er momenteel de 4de aflevering aan het beluisteren, terwijl ik aan het shoppen ben in je webshop. Zalig madammen!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd