Welke wol gebruik je voor een babydeken en andere babyspullen?

Babyzacht...

Niets zo zacht als babyhuid. Helaas is deze ook erg kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Want hoewel de opbouw hetzelfde is als die van de volwassen huid, is een babyhuid nog niet helemaal af. De babyhuid is dunner, de beschermende zuurlaag nog onderontwikkeld en de opperhuid is nog niet helemaal gesloten, waardoor ze droog en gevoelig kan zijn. Pas rond het vierde levensjaar is de opperhuid volledig ontwikkeld.

gevoelige babyhuid

Verantwoorde keuze...

Wanneer je voor een baby haakt of breit is het essentieel om een verantwoorde keuze te maken qua garen. Het garen dient immers zacht te zijn zodat de gevoelige babyhuid het goed verdraagt.

Ook de aanwezigheid van resten chemicaliën in je garen zijn uit den boze voor babyspullen.

wol baby spullen deken

Het is sowieso wijs om voor eco-friendly geproduceerd garen te kiezen, maar wanneer je voor baby'tjes haakt of breit is het eigenlijk een must om met een gerust hart aan de slag te kunnen gaan.

In ons assortiment verkopen wij enkel garens die op zijn minst eco-friendly werden vervaardigd maar deels ook volledig ecologisch. Bovendien bestaan al onze garens enkel uit natuurlijke grondstoffen waardoor ze sowieso aangenaam aanvoelen.

 

En welk garen kies ik nu precies?

De keuze hangt vooral af van het seizoen waarvoor je babydeken of babykleding bedoeld is.

Wil je een dekentje of een kledingstuk maken voor de zomer dan zijn organisch katoen of eco-friendly bamboo hele goed keuzes. Deze garens voelen bijzonder zacht en bevatten geen chemische stoffen.

Bamboe : Scheepjes Bamboo Soft en Vinnis Colours Serina

Organisch katoen: Scheepjes Organicon en Onion Organic Cotton

Pima katoen: Lamana Ica

Voor de tussenseizoen kun je dan weer gaan kiezen voor een mengeling van zachte merinowol en organisch katoen:

Onion Fino Organic Cotton + Merino en Onion Organic Cotton + Merino zijn zowel voor babydekentjes als voor kledingstukken geschikt.

wol babydeken

Een echt winterdekentje of winterkleding is bij voorbaat gemaakt van een zachte merinowol al dan niet gemengd met wat alpaca of eventueel cashmere (zoals bij Lamana Milano en Lamana Modena).

Onion Alpaca + Merino + Nettles , Onion Superfine Merino, Lopi Kambgarn, Lamana Milano, Lamana Modena, Lamana Piura, Lamana Como Tweed en Fonty Super Tweed lenen zich uitstekend voor winterse babyitems.

Qua samenstelling is Fonty Pole ook erg geschikt (alpaca + merino) maar deze wol is vrij dik voor babyspullen.

Geraak je er toch niet helemaal uit en wil je graag vrijblijvend advies? Ik help je met veel plezier! Contacteer me gerust via info@ullawol.be of maak een afspraak en kom langs in Lochristi

 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published