Ananastas haken - versie 2.0.

De ananastas haken stond al heel lang op mijn lijstje en nu kan ik het eindelijk afvinken :-)

Ik had een patroon gevonden via Pinterest waarmee ik aan de slag ging. Mijn garen was 0,5 mm dikker dan wat het patroon voorschreef maar daar zag ik aanvankelijk geen graten in...

Ik haakte en haakte en de tas werd groter en groter... Ik voelde de bui al hangen maar om een of andere reden wou ik hem toch afmaken... Uiteindelijk was de tas zo groot dat ik er zonder problemen een skippybal in kon stoppen. (Had ik er eentje in huis gehad, dan had hier nu een foto gevolgd... maar helaas onze kinderen zijn hun skippybal-tijdperk al voorbij)

Toen ik wat verder scrollde onder het patroon (dat had ik misschien eerder moeten doen), ontdekte ik dat ik geen unicum was met mijn XXXL-tas... zelfs met garen van de goede dikte had ik nog steeds minsten een XL exemplaar gehaakt.

En dat was niet wat ik wou! Dus ik paste het patroon aan en trok mijn XXXL -exemplaar uit terwijl ik ondertussen opnieuw begon te haken.

En dat was zeker en vast de moeite waard! Ik ben superblij met ananastas 2.0. !

Wat heb je nodig?

4 bollen Fonty Bohème

Haakpen 3,5 mm

een stopnaald 

  

Haakschema

Omdat ik zelf helemaal begin te duizelen van een uitgeschreven werkbeschrijving bij complexere projecten, maakte ik een haakschema.

Wil je, net zoals ik, de tas graag maken in Fonty Bohème? Neem een kijkje in de webshop en kies een kant en klaar haakpakket. Je krijgt dan een PDF-versie van het patroon (zonder watermerk ;-) )

Natuurlijk kan je ook met een ander haakgaren aan de slag. Met garens van 3 mm (Scheepjes Organicon, Onion Organic Cotton, Scheepjes Bamboo Soft, Vinnis Colours Serina) en 3,5 mm bekom je een tas van normale grootte. Met 4 mm-garen bekom je een iets groter exemplaar maar volgens mij wel nog bruikbaar... dat heb ik echter nog niet zelf uitgeprobeerd... (Als jij het uitprobeert mag je steeds laten weten hoe jouw resultaat was :-) )

Sowieso zijn foto's van jullie tassen steeds welkom! Tag me gerust op Instagram (@ulla.wol) of mail ze door naar sofie@ullawol.be

 


Publicación más antigua Publicación más reciente


Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados